2010-09-17 11:40:54• hírek • Póti Orsolya

Továbbra is dolgozhatnak a rabok

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézetben tartózkodó foglyoknak továbbra is alkalmukban áll, hogy munkát vállaljanak a börtönben, illetve az intézeten kívül.

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet vezetősége többek között az építőiparban, a mezőgazdaságban, a faiparban, lábbelikészítő részlegen és varrodákban segíti elhelyezkedni úgy a képzetlen munkaerőket, mint a szakembereket.

Az alkalmazási feltételek a munkáltatóval való közvetlen tárgyalás után jutnak a foglyok tudomására. A tárgyaláskor megbeszélik a bérezéssel kapcsolatos dolgokat is: a munkavállalók fizetése nem lehet kisebb a minimálbérnél.

A cégek az alábbi előnyökben részesülnek, ha szabadságuktól megfosztott személyeket szerződtetnek: alacsony bérköltség; a munkaszerződés választott periódusra való megkötése, valamint termékeny és megbízható munka.

Az elmúlt időszakban az intézet 37 foglya kapott asztalos és kőműves képesítést a megyei Foglalkoztatási Ügynökségnek köszönhetően. Ebben a hónapban egyes foglyok a dési Ramses Alapítvány közreműködésének köszönhetően egy lábbelikészítő képzésen vehetnek részt.

A törvénymódosulások után a foglyok jövedelme a következő képen oszlik meg: a jövedelem 40 százaléka az elítélt személyé, aki a büntetés ideje alatt, ennek mindössze 75 százalékát használhatja fel; a fennmaradó 25 százalékot hónaponként nevére írják, és kamattal együtt átadják az illető szabadlábra való helyezésekor. A jövedelem fennmaradó 60 százaléka a Börtönök Országos Igazgatóságát illeti. Ebből támogatják a fogvatartottakat, és fejlesztik a börtönök szociális és rehabilitációs részlegeit.


A foglyok a mezőgazdaságban is elhelyezkedhetnek
A foglyok a mezőgazdaságban is elhelyezkedhetnek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: